Rozvod šestkrát jinak - Buddeus, Ondřej, 1984-; Bušta, Pavel, 1991-; Dvořáková, Petra, 1977-; Ptáček, Radek, 1975-2024; Semotamová, Tereza, 1983-; Soukupová, Petra, 1982-; Sýkora, Michal, 1971-; Štuková, Jarmila, 1979- (V Brně : CPress, 2022)
Soubor povídek známých českých autorů s problematikou rozvodů, doplněný navíc odbornými psychologickými komentáři k tomuto tématu. Máloco způsobí v dětské duši takový zmatek jako rozvod rodičů. Dá se toto náročné období zvládnout, aniž by si z něj děti odnesly trauma? Jak jim vše vysvětlit? A jaké problémy přináší rozvod do světa dospělých? Nejen o tom pojednávají povídky předních českých spisovatelů, které doplňují ilustrace zavedených výtvarníků. Z odborného hlediska se tématům věnuje profesor psychologie Radek Ptáček - a jeho rady z praxe pomohou každé rodině ve složité situaci. Nakladatelská anotace.
Obálkový podnázev: odborně komentované povídky inspirované dlouholetými zkušenostmi renomovaného profesora psychologie Radka Ptáčka : ilustrace, malby a fotografie zachycují výtvarný pohled na rodinné vztahy, které se rozpadají
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 21. století; česká povídka -- 21. století; rozvod; rodinné vztahy; rodinné konflikty; partnerské rozchody; psychologie rodiny; rodiče a děti; Czech short stories -- 21st century; divorce; family relationships; family conflicts; separations (partner relationships); psychology of family; parents and children; české povídky; antologie; komentovaná vydání; Czech short stories; anthology; annotated editions