Prostory aktivit obyvatel suburbánní zóny - Kousalová, Michaela (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu prostoru aktivit obyvatel suburbánní zóny. Hlavní pozornost je věnována faktorům, které se na utváření prostoru aktivit podílejí nejvíce, sekundární zájem je však věnován i rozdílům v utváření prostoru aktivit mezi starousedlíky a novými suburbanity. Jednotlivé faktory diskutované v práci jsou identifikovány na základě semistrukturovaných rozhovorů s deseti komunikačními partnerkami a partnery z řad pracujících obyvatel obcí mikroregionu Roketnice. Na základě nich byly jako nejdůležitější faktory identifikovány zejména přístup k osobnímu automobilu, vědomá volba strategie vyzvedávání věcí „po cestě“, ale také celková preference trávení času ve venkovském prostředí mimo ruch města a v obklopení vlastní komunitou. Závěrem však bylo také zjištěno, že prostor aktivit mezi dvěma sledovanými skupinami suburbánního obyvatelstva se v zásadě neliší a v případě nových suburbanitů je spíše ovlivněn krátkodobými faktory spojenými se stěhováním se z města na v