Návrh geografické terénní výuky v okolí Rudice - Tichá, Aneta (2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem terénní výuky v Rudici a okolí. Tento návrh terénní výuky se snaží o komplexnost vědomostí a mezipředmětové vazby. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž teoretická část slouží jako podklad pro učitele při terénní výuce. Praktická část obsahuje hlavní cíl práce, a to plán terénní výuky s vytipovanou trasou, metodický list pro učitele a pracovní list pro žáky s jeho možným řešením. Vzniklá trasa o pěti zastávkách se zabývá tématy jako je např. čtení nadmořské výšky z vrstevnic, hydrologie, určení azimutu, geologie a určování pH vody. Práce slouží učitelům k usnadnění přípravy terénní výuky při její realizaci na středních školách.