Klimatická změna ve výuce zeměpisu na gymnáziích - využití jednoduchého klimatického modelu - Jež, Josef (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výuky klimatických změn na gymnáziích a projekcí klimatu pomocí klimatických modelů. Cílem práce bylo nejprve zařadit téma klimatické změny v rámci kurikulárních dokumentů. Dále pak v rešeršní části objasnit základy teorie klimatického modelu a navrhnout doporučenou studijní literaturu zahrnující problematiku klimatické změny. V praktické části byl vytvořen návrh na dvě vyučovací hodiny týkající se tématu klimatického modelování, kdy první hodina je věnována teoretické přípravě žáků a druhá pak praktické aplikaci získaných poznatků při práci s jednoduchým klimatickým modelem.