Dopady Programu pro rozvoj venkova na rozvoj venkovských obcí v okrese Piešťany - Nedorost, Patrik (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá Programom rozvoja vidieka a jeho prínosu do vidieckych obcí. Rešeršná časť bola venovaná vidieku, jeho charakteristike, problematike a jeho rozvoju. Následne bola bližšie predstavená Spoločná poľnohospodárska politika a takisto aj Program rozvoja vidieka. Hlavným cieľom práce bolo zistenie dopadov Programu rozvoja vidieka a možného budúceho rozvoja v okrese Piešťany. Pomocou dotazníkového prieskumu určeného pre starostov obcí boli zisťované skúsenosti a spokojnosť s Programom rozvoja vidieka. Výsledkom bolo zhodnotenie pôsobenia programu a možného rozvoja obcí v budúcnosti. Z výsledkov dotazníkového prieskumu plynie, že v študovanom území nie je spokojnosť s Programom rozvoja vidieka ideálna.