Výzkum stavu a fungování vybraných biokoridorů v ČR z hlediska živočichů - Morávková, Petra; Culek, Martin, 1960-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2022)
Výzkum se zabýval biokoridory u Kyjova a u Vracova. Práce se zabývá stavem a následně fungováním těchto biokoridorů, které navzdory tomu, že jsou poměrně blízko k sobě, jsou velmi rozlišné svou podobou. Výzkum funkce se zaměřuje na zvěř a její pohyb v biokoridorech. Data se sbírala stopováním zvěře. Mezi stopy se počítaly šlépěje, trus, požerky a útočiště. Poznatky z obou biokoridorů byly mezi sebou porovnávány. Díky rozdílným stavům hlavně vegetace a reliéfu byl pohyb zvířat okolo i uvnitř biokoridoru odlišný. Navzdory svým rozdílům oba biokoridory splňují svou funkci.
Research about biocorridors near cities Kyjov and Vracov. Work focused on state and functionality of these biocorridors, which differ greatly in their appearance, despite being in near proximity. Functionality is being studied in relation to animals and their movement along the biocorridors. Data was collected via method of tracking. Among the useful tracks fits footprints, droppings, shelter and traces of food consumption. Findings from both biocorridors were compared. Animal movement inside and around the biocorridors was different because of divergent states of vegetation and relief. Despite their differences, both corridors are functional.
Vedoucí práce: Martin Culek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2022
Keywords: biokoridory; biocorridors; Česko; Czechia; bakalářské práce; bachelor's theses