Výzkum stavu a fungování vybraných biokoridorů v ČR z hlediska živočichů - Morávková, Petra (2022)
Výzkum se zabýval biokoridory u Kyjova a u Vracova. Práce se zabývá stavem a následně fungováním těchto biokoridorů, které navzdory tomu, že jsou poměrně blízko k sobě, jsou velmi rozlišné svou podobou. Výzkum funkce se zaměřuje na zvěř a její pohyb v biokoridorech. Data se sbírala stopováním zvěře. Mezi stopy se počítaly šlépěje, trus, požerky a útočiště. Poznatky z obou biokoridorů byly mezi sebou porovnávány. Díky rozdílným stavům hlavně vegetace a reliéfu byl pohyb zvířat okolo i uvnitř biokoridoru odlišný. Navzdory svým rozdílům oba biokoridory splňují svou funkci.