Optimalisation of pre-hospital stroke care - Machová, Linda (2022)
Tato dizertační práce se zabývá přednemocniční péčí u pacientů s cévní mozkovou příhodou. Na úvodní část, ve které jsou detailně popsány jednotlivé části přednemocniční péče, navazuje prezentace výsledků vědecké práce zaměřené na telefonní konzultace vedené mezi posádkami zdravotnické záchranné služby a lékaři iktových center a přednemocniční triáž pacientů se suspektní akutní cévní mozkovou příhodou. V závěru jsou shrnuty výsledky obou prací a jejich význam pro klinickou praxi.