Geografie obyvatelstva a sídel v gymnaziálním vzdělávání - Pokorná, Adéla (2022)
Diplomová práce se zabývá výukou geografie obyvatelstva a sídel v rámci vyššího gymnaziálního vzdělávání. Cílem práce bylo zjistit zařazení tématu do RVP-G a vybraných ŠVP gymnázií, analyzovat současné středoškolské učebnice geografie a na základě zjištění vytvořit vhodné výukové materiály pro výuku tématu na vyšším stupni gymnázia, a to ve formě výukového textu, prezentace a pracovních listů. Výukové materiály jsou použitelné jak při frontální výuce, tak i při samostatné práci žáků a mají za úkol nejen žáky seznámit s problematikou tématu, ale i dále rozvíjet jejich klíčové kompetence.