Využití aplikace dollarstreet.org v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Popová, Dana (2022)
Diplomová práce se zabývá využitím aplikace dollarstreet.org v geografickém gymnaziálním vzdělávání. Jedná se o aplikaci, díky které si můžeme prohlédnou fotografie a krátká videa rodin a domácností celého světa z pohodlí domova. Hlavním cíle práce je navrhnout pět konkrétních témat pro žáky, vypracovat výukové materiály s využitím aplikace Dollar Street a ověřit je ve výuce gymnaziální geografie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá využitím „příběhů“ a jejich vizuální podoby, využitím fotografií ve výuce a charakteristikou webové aplikace Dollar Street. Praktická část obsahuje návrhy výukových materiálů pěti konkrétních témat, a to chudoba, migrace obyvatelstva, náboženství, kulturní geografie a zemědělství. Součástí je vyhodnocení ověřených témat chudoba, migrace obyvatelstva a kulturní geografie na gymnáziu a střední odborné škole.