Ivančicko v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Jašková, Lada (2022)
Tato diplomová práce zpracovává výukové materiály v podobě pracovních listů k terénní výuce v oblasti Ivančicka. V první části diplomové práce se nachází stručná geografická charakteristika zájmové oblasti, problematika místního regionu a její postavení v učebnicích zeměpisu pro střední školy a v neposlední řadě zpracovává pohled na terénní výuku. Další část tvoří pracovní listy, které kromě praktických úkolů vykonávaných v terénu jsou doplněné o teoretické úkoly, které vedou k celkovému pochopení procházené problematiky. Dále bylo provedeno praktické ověření čtyř ivančických tras s dobrovolníky z řad žáků různých škol (základní škola, gymnázium a další). V elektronické příloze jsou uvedena autorská řešení a příklady pracovních listů vypracovaných žáky.