Makroregion Oceánie v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Zavadilová, Adéla (2022)
Diplomová práce se věnuje regionální geografii Oceánie a její výuce na českých gymnáziích. Práce je rozdělena celkem do dvou částí. Nejprve obsahuje část teoretickou, v rámci které je vymezena Oceánie v geografickém gymnaziálním vzdělávání. Následně je na základě rozboru učiva Oceánie ve vybraných gymnaziálních učebnicích a obsahu map ve školních atlasech analyzována obsahová struktura učiva. Hlavní část je formou rešerše zaměřena na zpracování výukových materiálů, založených na 5 případových studiích. Druhá, praktická, část je věnována vypracování metodických návodů pro vyučující, a také i pracovních listů pro následnou kontrolu zpětné vazby.