Monitoring dopadů agrárních opatření pomocí DPZ - Göth, Jan (2022)
Diplomová práce prozkoumává možnosti pro monitoring posklizňových zbytků pomocí metod dálkového průzkumu Země v podmínkách ČR za využití hyperspektrálních a multispektrálních dat se zaměřením na klasifikaci družicových snímků Sentinel-2 a PlanetScope. Výzkum vychází z laboratorních a terénních experimentů popisujících spektrální chování obilných posklizňových zbytků při různě velkém pokrytí. Práce analyzuje vybrané spektrální indexy a klasifikační metody. Pro testování metod bylo vyčleněno modelové území v lokalitě Hybrálec u Jihlavy.