Opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu - metody, regulace a compliance - Bolf, David (2021)
V této rigorozní práci předkládám ucelený přehled o oblasti AML/CTF, a to jak z historického, ekonomického, sociologického, tak i regulatorního pohledu. Vzhledem k dynamice odvětví a neustále se rozšiřujícímu výčtu povinných osob jsem se v práci zaměřil na problematiku AML/CTF compliance programu z pohledu finančních institucí. Práce nabízí přehled vybraných metod praní špinavých peněz, přehled současné regulace a přehled subjektů zapojených do AML/CTF. Závěrečná část pojednává o klíčových bodech, které jsou nezbytné pro efektivní AML/CTF compliance program.