Formy a časoprostorové vzorce mobility osob mezi Prahou a Brnem - Henzl, Vojtěch (2022)
Mobilita je nedílnou součástí našich životů a ovlivňuje nás každý den. Tato bakalářská práce je zaměřena na výzkum mobilitního chování různých osob napříč věkem, pohlavím i sociálním statusem. Tyto zkoumané osoby se v relativně pravidelných rytmech pohybují mezi Prahou a Brnem. Analytická část práce je reprezentována daty, které byly získány z kvalitativního výzkumu a následně interpretovány pomocí polostrukturovaných rozhovorů. Výsledkem výzkumu je zdůvodnění volby dopravního prostředku jednotlivých cestujících, časové rozvržení a jejich individuální návyky při cestách.