Geograficky orientované soutěže v gymnaziálním vzdělávání - Vtípil, David (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou geografických soutěží a jejich potenciálem v práci s nadanými žáky v geografii. Tato práce má též sloužit jakožto informační přehled geografických soutěží. Cílem této práce je ukázat, že soutěže jsou důležitým prostředkem pro motivaci a zdokonalení nadaných žáků. Smyslem práce je též učitelům geografie přiblížit jednotlivé soutěže a usnadnit jim rozhodování, zda je konkrétní soutěž vhodná právě pro jeho žáky. I přes významný podílu otázek s nižší kognitivní náročností se tyto soutěže ukázali jako přínosné pro rozvoj nadaného žáka.