Legislativní (ne)úprava prostorového odposlechu - Ševčík, Ján (2021)
Rigorózní práce se zaměřuje na zhodnocení dosavadní legislativní úpravy prostorového odposlechu obsažené v trestním řádě z pohledu mezinárodního standardu ochrany lidských práv při užití tajného sledování v trestním řízení. Tato práce kromě zhodnocení legislativní úpravy prostorového odposlechu obsahuje část věnovanou právu na soukromí, část věnovanou české právní úpravě odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, nebo také část věnovanou komparaci slovenské a české právní úpravy tajného sledování. Informace z těchto oddílů poté slouží k závěrečné kompletaci návrhu de lege ferenda ke zvýšení standardu ochrany lidských práv při užití prostorového odposlechu v trestním řízení.