Vliv zpětné vazby na písemnou produkci studentů angličtiny pro specifické účely - Pojslová, Blanka (2021)
Tato disertační práce se zaměřuje na roli zpětné vazby při rozvoji řečové dovednosti psaní u pokročilých studentů angličtiny. Výzkum si kladl za cíl posoudit a porovnat, jak se změnila kvalita písemné produkce z hlediska vybraných aspektů sociolingvistické kompetence u výzkumného souboru 65 bakalářských studentů angličtiny pro specifické účely po realizaci intervence v podobě dvou zpětnovazebných strategií, které se lišily zdrojem zpětné vazby. Skupina s výhradně učitelskou zpětnou vazbou obdržela zpětnou vazbu opakovaně výhradně od učitele, zatímco skupina s kombinovanou zpětnou vazbou vrstevníci učitel obdržela zpětnou vazbu nejdříve od vrstevníků a pak od učitele. Ve výzkumu byl použit kvazi-experimentální design s využitím pretestu a posttestu a dvěma porovnávanými skupinami. Kvantitativní část výzkumu byla doplněna o kvalitativní část, která se zaměřila na percepci zpětné vazby účastníky výzkumného šetření. Rozvoj kvality písemné produkce z hlediska vybraných aspektů sociolingvist