Mobilitní praktiky v metropolitním regionu - Mikulíková, Martina (2021)
Diplomová práce se zabývá tématem mobilitních praktik v Brněnské metropolitní oblasti. Mobilitní praktiky zahrnují krátkodobější taktiky i dlouhodobější strategie. Cílem diplomové práce je identifikovat mobilitní praktiky uplatňované komunikačními partnery a partnerkami v Brněnské metropolitní oblasti. Kvalitativní výzkum tvoří základ této práce, který je marginálně doplněn kvantitativními údaji. Analýza v praktické části práce slouží k pochopení variability mobilitních praktik a jejich kontextů v každodenním životě jedince. Důraz je kladen především na geografické aspekty těchto praktik. Identifikované strategie a taktiky jsou konfrontovány s realitou dopravních politik v konkrétních podmínkách Brněnské metropolitní oblasti.