Geomorfologický vývoj okolí uranového dolu Rožná - Štěpánová, Barbora (2021)
Práce je zaměřena na geomorfologické poměry širšího okolí obce Rožná, která je známá těžbou uranové rudy. V zájmovém území se nacházejí dva odlišné typy reliéfu - jednak měkčeji modelovaný reliéf s širokými hřbety v povodí Rožínky a v horní části povodí Nedvědičky, tak členitý reliéf s hlubokými údolími Svratky, Nedvědičky a jejich přítoků. A právě na hranici těchto typů reliéfu se Rožná nachází. Byly použity prvky morfostrukturní analýzy (MAR) - analýza morfolineamentů, zlomů a údolní sítě. Byly vytvořeny směrové růžice orientace morfolineamentů, zlomů a údolní sítě, dále byly vymezeny morfostruktury. V zájmovém území bylo provedeno geomorfologické mapování zaměřující se na dvě menší oblasti - okolí Horní Rožínky, Zvole a okolí Sýkoře.