Adaptační strategie příměstského maloobchodu - Čanda, Matouš (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na výzkum maloobchodních jednotek v příměstském či venkovském prostoru v okolí města Brna. Cílem bylo zjistit jednotlivé taktiky, strategie či formy prodeje jednotlivých prodejen. V celkem deseti prodejnách byl prováděn polostrukturovaný rozhovor s komunikačními partnery na témata týkající se charakteru obchodu, klientely, zkušeností s koronavirovou pandemií či vztahu k velkoplošným obchodům. Výsledky byly mezi sebou srovnávány a interpretovány. Ukázalo se, že provozovny vykazují podobné rysy strategií, jako je například důraz na čerstvé potraviny. Na druhou stranu byly zaznamenány také rozdíly ve zkušenostech týkajících se klientely či zákaznických rytmů během dne nebo ročních období. Práce nastínila silné a slabé stránky příměstského maloobchodu a také možnou budoucnost jeho směřování.