Mezikontinentální letecká doprava za časů covidu-19 - Vicherková, Nela (2021)
V této bakalářské práci se věnujeme statistické analýze leteckých řádů vybraných aerolinií v období pandemie COVID-19, jež narušila trend rostoucí nabídky letů. V práci jsme analyzovali faktory podporující vývoj osobní letecké dopravy a také ty, které její vývoj narušily. Dále pozornost věnujeme narušení růstové tendence letových řádů pandemií COVID-19 a zavedení opatření v letecké dopravě, jež se snažila zájem o leteckou dopravu opět zvýšit. Statistickou analýzou letových řádů vybraných aerolinií z jejich hlavních terminálů do zkoumaných oblastí jsme hodnotili počty letů do těchto oblastí ve vybraných obdobích normálového roku 2019 a v letech 2020 a 2021 ovlivněných pandemií COVID-19. V práci je svět rozdělen do sedmi oblastí. Každá oblast je reprezentována významnými leteckými společnostmi. Je zkoumána frekvence letových řádů z hlavních terminálů vybraných aerolinií do oblastí, v nichž aerolinie nemají svůj hlavní terminál. Změny letecké nabídky jsou porovnány s normálovým obdobím a