Tvorba aktivit k procvičování učiva regionální geografie severní Evropy - Žáčková, Zuzana (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh elektronických aktivit pro žáky středních škol na téma regionální geografie severní Evropy. Tyto aktivity jsou zaměřeny na procvičení a prohloubení znalostí žáků v tématu regionální geografie severní Evropy a jejich cílem je oživení výuky především v době distančního vyučování či domácího samostudia a mají pomoci nejen žákům, ale i učitelům. Při tvorbě těchto cvičení bylo vycházeno z požadavků Rámcových vzdělávacích programů pro gymnázia a následně ze středoškolských učebnic a další doporučené literatury pro středoškolské studium. Dále byly využity weby, mezi které řadíme například Wordwall, LearnigApps, Kahoot!, Jeopardy Labs a další, které umožňují právě tvorbu různorodých interaktivních cvičení, které dokáží výuku ozvláštnit a zároveň vychází z běžně používaných výukových metod. Takovými aktivitami mohou být nejrůznější kvízy, vědomostní týmové hry, osmisměrky, slepé mapy atd. Výsledkem je návrh devíti aktivit, které byly distančně otesto