Náboženství v gymnaziální výuce zeměpisu - Taschová, Diana (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá geografiou náboženstva v gymnaziálnej výuke. V prvej, rešeršnej, časti boli skúmané prístupy geografie náboženstva, s dôrazom na súčasné dominantné prístupy, ktoré zdôrazňujú individualitu a subjektivitu viery a náboženstva. Následne bola vykonaná obsahová analýza vybraných učebníc s cieľom odhaliť, či a do akej miery sa v učebných textoch odzrkadľujú súčasné prístupy „novej“ geografie náboženstva. Zistený bol prevažujúci štatistický spôsob výuky, ktorý nekorešponduje s hlavnými myšlienkami prístupov „novej“ geografie náboženstva.