Zohlednění průřezového tématu Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech v geografii na příkladu kulturního dědictví Brněnska - Kozlová, Adéla (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou začlenění folkloru do výuky na gymnáziích. Práce se nejdříve věnuje zařazení folkloru do Rámcového vzdělávacího programu a zhodnocení výskytu samotného tématu folkloru v učebnicích zeměpisu pro střední školy. Z těchto výsledků analýzy vyučování folkloru je sestaven pracovní list, který je součástí práce včetně pilotáže. V závěru se práce věnuje zhodnocení celého projektu vyučování folkloru na gymnáziích a středních školách a aplikaci pracovního listu.