Terénní výuka fyzické geografie pro středoškolské studenty v údolí Bečvy - Bělotová, Erika (2021)
Bakalářská práce se zabývá návrhem naučné stezky a jejím využitím v rámci terénní výuky. Cílem práce bylo uskutečnit terénní výuku na základě naučné stezky, vzhledem k pandemii nemohla klasická terénní výuka proběhnout. Naučná stezka byla vytvořená na základě terénního výzkumu ve vybrané lokalitě u obce Teplice nad Bečvou v údolí řeky Bečvy a rešerše české i zahraniční odborné literatury. Je zaměřená na jednotlivé části fyzické geografie a slouží k opakování a rozšíření středoškolského učiva. K naučné stezce bylo vytvořeno sedm informačních tabulí, videoprůvodce a pracovní listy pro studenty, které umožňují tento projekt využít k asynchronní výuce během distanční výuky. Tato forma virtuální procházky stezkou byla otestována studenty z Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm. Veškeré materiály jsou volně zpřístupněny na webových stránkách www.nsbecva.webnode.cz a můžou tak být na školách nadále využívány.