Terénní výuka v modelovém území v povodí Bobravy - Pecenová, Štěpánka (2021)
Bakalářská práce vznikla za účelem tvorby terénní výuky v části údolí přírodního parku Bobrava. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly, první kapitola se zabývá terénní výukou obecně, tedy tím, jak je terénní výuka chápána, jaké jsou její cíle, druhy, příprava a organizace, výhody a nevýhody, ale také jaké je její zařazení do kurikulárních dokumentů. Druhá kapitola je zaměřena na fyzickogeografickou a socioekonomickou charakteristiku modelového území, kde probíhá terénní výuka. Praktická část terénní výuky je koncipována pro žáky 2. stupně základních škol. Práce obsahuje návrhy 3 rozdílných tras terénní výuky včetně pracovních listů pro žáky a metodiky pro učitele. Součástí všech pracovních listů jsou mezipředmětové vazby.