Individuální mobilitní strategie v době koronavirové krize - Koy, Daniel (2021)
Od počátku svého příchodu pandemie Covid-19 významně ovlivnila mobilitu studentů, žijících na území Českých Budějovic. Tento výzkum se zabývá mobilitními zvyky vybraných studentů, přičemž je kladen důraz na změny v mobilitě, způsobené koronavirovou pandemií a s ní spojenými vládními opatřeními. Důsledky pandemie na mobilitní zvyklosti a každodenní aktivity zkoumaných studentů byly interpretovány na základě nahrávaných rozhovorů s 11 studenty vysokých škol, jež mají trvalé bydliště v Českých Budějovicích. Pro vyjádření prostorových změn každodenních mobilit byl výzkum doplněn o grafické znázornění běžných aktivit ve formě mapových zákresů. Vládní opatření ukončující provoz školních zařízení a gastronomických podniků podstatně redukovala každodenní cesty zkoumaných studentů. Významné změny byly zaznamenány příchodem distanční výuky, způsobující izolovanost studentů v místě bydliště. Vlivem pandemie došlo k zintenzivnění virtuální mobility a socializace v okruhu rodinných příslušníků. Pra