Možnosti tematického mobilního mapování GIS pomocí smartphonů pro územně analytické podklady měst - Buršík, Miroslav (2021)
Práce se soustředí na zkoumání možností tematického mobilního mapování v prostředí GIS pomocí smartphonů pro územně analytické podklady měst. Teoretická část je věnována problematice sběru prostorových dat pomocí mobilních zařízení, přičemž hlavním cílem je porovnání existujících aplikací pro sběr prostorových dat dostupných pro mobilní telefony z pohledu uživatele. V praktické části je pak popsán postup sběru zájmových dat v terénu pomocí aplikace ArcGIS Collector, a také tvorba, výsledný vzhled a funkce vlastní webové aplikace vytvořené pro účel sběru a správy prostorových dat v rámci občanské vybavenosti města Znojma, přičemž její tvorba proběhla s využitím aplikace Web AppBuilder. V závěru práce je provedeno testování a zhodnocení funkčnosti vlastní aplikace, a také zamyšlení nad možnými budoucími projekty obdobného charakteru.