Klasifikace pobřežní vegetace pro účely hydromorfologického modelování z dat dálkového průzkumu Země - Sýkora, Vojtěch (2021)
Bakalářská práce se zabývá klasifikací krajinného pokryvu v okolí vodních toků v zájmové oblasti na severu Jihomoravského kraje. Jejím cílem je najít vhodná data a metody pro tuto klasifikaci a jejich výsledky porovnat mezi sebou i s existujícími tematickými mapovými vrstvami. V rámci práce byly použity metody ISODATA, Maximum Likelihood, Neural Net a Decision Tree. Zpracována byla data v podobě CIR ortofota a LiDARu. Nejlepších výsledků podle Confusion Matrix dosáhla klasifikace Neural Net, naopak nejhorších metoda ISODATA.