Diachrónna komparácia pomenovaní príbuzenských vzťahov v západoslovanských a južnoslovanských jazykoch - Demelová, Jana (2021)
Práca sa zameriava na porovnanie stavu príbuzenskej terminológie v západoslovanských a južnoslovanských jazykoch. Po úvode venujúcom sa príbuzenstvu a príbuzenskej terminológii všeobecne nadväzuje časťou etymologickou. V hlavnej časti práce sú potom rozobrané jednotlivé príbuzenské termíny v každom z jazykov. V poslednej časti sa práca venuje možnostiam vysvetlenia zmien v príbuzenskej terminológii