Správa majetku srovnatelná s obhospodařováním - Weiss, Lukáš (2020)
Tato rigorózní práce se zabývá institutem správy majetku srovnatelné s obhospodařováním podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech. Správa majetku srovnatelná s obhospodařováním otevírá cestu do odvětví společného (kolektivního) investování, avšak s minimální vázaností striktních pravidel veřejnoprávní úpravy. To vyvolává řadu otázek. Základní otázkou však je, kdy lze konkrétní investiční záměr realizovat v režimu správy majetku srovnatelné s obhospodařováním. Snaha o její zodpovězení je cílem této rigorózní práce.