Elektronický dôkazný prostriedok - Abelovský, Tomáš; Polčák, Radim, 1978-; Masarykova univerzita. Ústav práva a technologií (2020)
Dizertačná práca má za cieľ vysvetliť vybrané právne otázky elektronického dôkazného prostriedku ako kľúčového elementu procesného práva v 21. storočí. Práca sa snaží obhájiť platnosť a význam zásady voľného hodnotenia dôkazov vo svetle elektronických dôkazných prostriedkov primárne v občianskom práve procesnom v Českej a Slovenskej republike. Práca ponúka taktiež exkurz do trestného práva procesného a zahraničnej procesnej úpravy.
The dissertation aims to provide an explanation of the selected legal issues of electronic evidence as a key element of procedural law in the 21st century. The dissertation tries to defend the validity and significance of the principle of free evaluation of evidence in the light of electronic evidence primarily in civil procedural laws of the Czech and Slovak Republic. It offers an excursion into the criminal procedural law and foreign procedural laws.
Vedoucí práce: Radim Polčák
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2021
Keywords: dokazování (právo); elektronické důkazy; evidence (law); electronic evidence; disertace; dissertations