Non-oscillation criteria for differential and difference equations with non-periodic coefficients - Juránek, Jakub (2021)
V této dizertační práci se věnujeme oscilační teorii pololineárních rovnic. Naším cílem je pro jisté pololineární diferenciální a diferenční rovnice s neperiodickými koeficienty odvodit neoscilační kritéria. V důkazech používáme adaptované Riccatiho rovnice. Kromě nezbytné teorie uvádíme i přehled relevantních výsledků.