Zhodnocení dopadů Programu rozvoje venkova na území okresu Zlín - Blanarsch, Dominik; Věžník, Antonín, 1955-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2021)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady strategického dokumentu Programu rozvoje venkova (PRV) na území okresu Zlín. Práce popisuje základní charakteristiku dokumentu Programu rozvoje venkova a věnuje se různým přístupům k vymezení venkovských sídel a venkovského prostoru. Zároveň práce poukazuje na rozmanitost socioekonomické a fyzicko-geografické charakteristiky, které předkládají možný stav venkova a jeho rozvoje ve sledovaném území. V závěrečné praktické části práce analyzuje dopady schválených projektů PRV v okrese Zlín v období fiskálních let 2016 až 2019 a pokouší se nastínit další vhodný rozvoj okresu a jeho venkovských oblastí.
The aim of the bachelor thesis is to evaluate the impacts of the strategic document of the Rural Development Programme (RDP) on the territory of the Zlin district. The thesis describes the basic characteristics of the document of the Rural Development Program and deals with various approaches to the definition of rural settlements and rural areas. At the same time, the work points to the diversity of socio-economic and physical-geographical characteristics, which submit the possible state of the countryside and its development in the monitored area. In the final practical part of the work thesis analyzes the im-pacts of approved RDP projects in the district of Zlin in the period of fiscal years 2016 to 2019 and tries to outline the further appropriate development of the district and its rural areas.
Vedoucí práce: Antonín Věžník
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2021
Keywords: rozvoj venkova -- Česko; rural development -- Czechia; Zlín (Česko : oblast); Zlín Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses