Zhodnocení dopadů Programu rozvoje venkova na území okresu Zlín - Blanarsch, Dominik (2021)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady strategického dokumentu Programu rozvoje venkova (PRV) na území okresu Zlín. Práce popisuje základní charakteristiku dokumentu Programu rozvoje venkova a věnuje se různým přístupům k vymezení venkovských sídel a venkovského prostoru. Zároveň práce poukazuje na rozmanitost socioekonomické a fyzicko-geografické charakteristiky, které předkládají možný stav venkova a jeho rozvoje ve sledovaném území. V závěrečné praktické části práce analyzuje dopady schválených projektů PRV v okrese Zlín v období fiskálních let 2016 až 2019 a pokouší se nastínit další vhodný rozvoj okresu a jeho venkovských oblastí.