Vybrané aspekty ochrany osobních údajů v bankovnictví - Indrová, Jana (2020)
Předmětem této rigorózní práce „Vybrané aspekty ochrany osobních údajů v bankovnictví“ je deskriptivní analýza vybraných problémů při aplikaci Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „GDPR“ či „Nařízení“) v praxi v oblasti bankovnictví. Práce se podrobně věnuje vztahu GDPR k vybraným předpisům, které regulují oblast bankovnictví, a zaměřuje se na jejich nesoulad či problematický výklad. Práce taktéž pojednává o významu a důležitosti výběru pověřence pro ochranu osobních údajů. Zároveň se práce zabývá některými nedostatky právní úpravy a navrhuje jejich vhodná řešení.