Úloha medzinárodnej obyčaje v súčasnom medzinárodnom investičnom práve - Puškár, Ivan (2020)
Práca sa zaoberá obyčajovými pravidlami v medzinárodnom investičnom práve v kontexte historického vývoja a premenami úlohy, ktorú zohrávali v oblasti práva ochrany zahraničných investícií. Zároveň posudzuje relevanciu a súčasnú rolu, ktorú medzinárodná obyčaj zohráva v tomto odvetví medzinárodného práva, a to s ohľadom na vysoký počet existujúcich dohôd o podpore a ochrane investícií. Práca taktiež skúma interakciu obyčajových a zmluvných pravidiel a analyzuje otázku obyčajového statusu bilaterálnych investičných zmlúv, minimálneho štandardu zaobchádzania, zákazu vyvlastnenia a štandardu spravodlivého a rovného zaobchádzania.