Analysis of Parallel C++ Programs - Štill, Vladimír (2020)
Pokud chceme plně využívat výpočetních možností dnešních počítačů, je třeba využívat paralelní software. To s sebou přináší mnohé dodatečné problémy, se kterými se programátoři nesetkají při vývoji sekvenčních programů. Tato práce prezentuje několik vylepšení v oblasti analýzy paralelních programů v programovacím jazyce C++, obzvlášť pak v oblasti hledání těžko odhalitelných chyb. První přínos této práce je v oblasti analýzy vysokoúrovňových programovacích jazyků se všemi jejich pokročilými vlastnostmi a standardními knihovnami. Toto téma výrazně ovlivňuje praktickou použitelnost nástrojů pro analýzu programů programátory. Bohužel, kompletní podpora daného programovacího jazyka není snadný cíl. I přes to však ukazujeme, že tento cíl je dosažitelný s pomocí vhodné kombinace existujících komponent určených k použití ve spustitelných programech a komponent vytvořených speciálně pro účely analýzy programů. V této práci se konkrétně zaměřujeme na podporu programovacího jazyka C++