Tuzemské pracovní cesty pedagogických pracovníků základních škol zřizovaných obcemi - Smejkal, Michal (2020)
Pedagogičtí pracovníci se od jiných zaměstnanců odlišují mimo jiné tím, že vykonávají činnost, která je z různých důvodů specifická. Tento fakt je dán samotnou povahou této činnosti, ale také neoddělitelným spojením s jejich působením na žáky jakožto objekty vzdělávacího procesu. Uvedená specifika se projevují i v případě vysílání pedagogických pracovníků na pracovní cesty. Rigorózní práce se zaměřuje na zvláštnosti a upozorňuje na specifika problematiky vysílání pedagogických pracovníků základních škol zřizovaných obcemi na tuzemské pracovní cesty. V práci jsou zkoumány rovněž zvláštnosti vysílání ředitele školy na pracovní cesty, a to s ohledem na jeho specifickou roli, jakožto i s ohledem na postavení zřizovatele školy v pracovněprávních vztazích.