Politika, diplomacie, písemnosti : komunikace mezi císařským dvorem a Mantovou v letech 1378-1437 - Schmidt, Ondřej, 1990- (2020)
Disertační práce se zabývá politickou komunikací mezi římskými králi a císaři - Václavem IV., Ruprechtem Falckým a Zikmundem Lucemburským - a rodem Gonzagů z Mantovy v letech 1378-1437. Předmětem analýzy jsou vzájemné kontakty mezi císařským dvorem a mantovskou dynastií, diplomatická praxe a příslušné písemnosti. Součástí práce je také kritická edice diplomatické korespondence