Svěřenské nástupnictví - Brázdová, Jana (2020)
Rigorózní práce se zabývá svěřenským nástupnictvím, znovuzavedeným institutem dědického práva, a to hmotněprávní i procesněprávní úpravou. Práce se věnuje zejména základním východiskům svěřenského nástupnictví, jeho historii, právům a povinnostem předního dědice a svěřenského nástupce a úpravě pozůstalostního řízení ve vztahu ke svěřenskému nástupnictví. V práci jsou také navrhována vhodná alternativní řešení ke zřízení svěřenského nástupnictví. Cílem práce je především kritické zhodnocení účinné úpravy svěřenského nástupnictví a vymezení problematických aspektů této úpravy.