Osobní pohoda, sociální kapitál a životní hodnoty u vysokoškolských studentů z České republiky, Jihoafrické republiky, Malty a Indie - Čejková, Eliška (2019)
Práce je věnována aktuálním tématům osobní pohody, životních hodnot a sociálního kapitálu u vysokoškolských studentů ze čtyř různých zemí světa. Našim záměrem bylo zajistit co největší pestrost vzorku, čehož jsme docílili získáním dat ze čtyř kulturně odlišných zemí. Celkový výzkumný soubor čítal 745 respondentů, zahrnující respondenty z České republiky (N = 168), Jihoafrické republiky (N = 110), Malty (N = 115) a Indie (N = 355). U indického vzorku jsme navíc získali data ze dvou států (severní a jižní část Indie), jejichž analýze je věnována samostatná kapitola. Vybrané země se od sebe navzájem liší jak v náboženském vyznání, historii, jazyce, zvyklostech, ale i hodnotách, které je charakterizují. Cílem této práce bylo najít rozdíly v osobní pohodě, hodnotové orientaci a sociálním kapitálu odlišných kultur a poukázat na ně, ale zároveň zjistit i to, v čem si jsou současní vysokoškolští studenti z různých zemí podobní. V dnešním stále více globalizovaném světě totiž můžeme pozorovat z