Využití fibrinu bohatého na krevní destičky při léčbě medikamentózně podmíněných osteonekróz čelistních kostí - Zelinka, Jiří (2019)
Disertační práce se zabývá medikamentózně podmíněnými osteonekrózami čelistních kostí. Shrnuje dosavadní poznatky o etiopatogenezi, prevenci a léčbě tohoto onemocnění. Hlavním cílem bylo zhodnocení výsledků léčby medikamentózně podmíněných osteonekróz při chirurgickém odstranění nekrotické kosti a lokální aplikaci fibrinu bohatého na destičky (PRF) při léčbě MRONJ u 40 pacientů, kteří byli sledováni rok po operačním výkonu.