Subordinační veřejnoprávní smlouvy z pohledu ochrany subjektivních práv - Fránek, Jakub, 1993- (2019)
Rigorózní práce je věnována způsobům ochrany subjektivních práv proti obsahu veřejnoprávních smluv se zaměřením na veřejnoprávní smlouvy subordinační nahrazující správní rozhodnutí. Po úvodním obecném vymezení institutu veřejnoprávních smluv práce srovnává správní rozhodnutí a subordinační veřejnoprávní smlouvy, které je nahrazují. Jádro práce je tvořeno přiblížením jednotlivých prostředků obrany, resp. způsobů ochrany, proti obsahu subordinačních veřejnoprávních smluv. Práce ve vztahu k subordinačním veřejnoprávním smlouvám pojednává o přezkumném řízení, řízení o určení právního vztahu a řízení o zrušení veřejnoprávní smlouvy. Závěr práce obsahuje úvahy, nakolik jsou jednotlivé prostředky obrany, resp. způsoby ochrany, proti obsahu subordinačních veřejnoprávních smluv dostatečné.