Revitalizace městských vnitrobloků v post-socialistickém kontextu - Fuksa, Robin (2020)
Diplomová práce se zabývá revitalizací městských vnitrobloků na území města Brna. Důraz je kladen především na zmapování a prostorovou diferenciaci obytných vnitrobloků bytové zástavby. Posléze pak vnitrobloků v určité fázi revitalizace. Práce se dále věnuje konkrétním revitalizačním záměrům identifikovaným na základě tří případových studií revitalizace. Předkládaná práce se tedy opírá jak o kvantitativní sekundární data, tak i o kvalitativní data v rámci semistrukturovaných rozhovorů realizovaných s aktéry revitalizací. V rámci kvalitativní části, je kladen důraz také na časový aspekt revitalizace. Cílem práce bylo odhalit základní procesy, bariéry a akcelerátory revitalizace bytového vnitrobloku v podobě např. přístupu k revitalizaci, majetkoprávním vztahům a komunikace mezi hlavními aktéry.