Využití hyperspektrálního DPZ v urbánním prostředí - Slezák, Lukáš (2020)
Diplomová práce se zabývá testováním různých kombinací dat (hyperspektrální, lidarová, NDVI) a následné testování klasifikačních algoritmů pro tři území nacházející se ve městě Brno. V rámci klasifikací byl povrch v městském prostředí rozdělen do určitých tříd znázorňující složky vegetace a ostatní povrchy. Mezi nejlepší výsledky, co se klasifikací týče, patří Maximum Likelihood a Neural Net, a naopak nejhůře dopadla Spectral Angle Mapper. Cílem poslední části práce bylo detekovat změnu povrchu v čase pomocí různých metod, kdy se jako nejschůdnější jeví použití rozdílu pomocí NDVI.