Kardiovaskulární rehabilitace u pacientů po akutní koronární příhodě - Baťalík, Ladislav (2020)
Předložená dizertační práce přináší detailní popis kardiovaskulární rehabilitace, jejích účinků, aktuálního stavu a metod u nemocných po koronárních příhodách. Praktická část práce popisuje kontrolní studii nového dálkově řízeného technologicky asistovaného pohybového programu kardiovaskulární rehabilitace. Hlavním přínosem práce je předložení koncepce alternativního modelu kardiovaskulární rehabilitace postaveného na principu telemedicíny, včetně provedené analýzy prokazující účinnost, efektivitu a proveditelnost v porovnání s tradičním ambulantním modelem kardiovaskulární rehabilitace. Studovaný dálkově řízený program zaznamenal podobné zlepšení fyzické zdatnosti a kvalitu života související se zdravím jako tradiční ambulantní program kardiovaskulární rehabilitace.