Náklady na výzkum a vývoj jako položka odčitatelná od základu daně - Rydval, Tomáš, 1991- (2019)
Práce se zabývá výzkumem a vývojem ve smyslu odčitatelné položky od základu daně dle zákona o daních z příjmů. Účelem je seznámit čtenáře se společenskou realitou výzkumu a vývoje ve světě a komparací s některými státy. S ohledem na aktuální změnu právní úpravy bude text zaměřen na komplexní právní úpravu výzkumu a vývoje, a to především s fokusem jako položky odčitatelné od základu daně. S ohledem na vývoj jak právní úpravy, tak především judikatury, bude v práci zhodnocen nejen vývoj právní úpravy, ale především recentní praxe daňových orgánů při posuzování této položky jako daňově uznatelné v komparaci se stále se vyvíjející judikaturní praxí.