Valašskomeziříčsko - vývoj dopravní obslužnosti po vzniku Zlínského kraje - Vašek, Jiří (2020)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dopravní obslužnost v regionu Valašskomeziříčsko a zachytit její změny v průběhu let/v posledních dvaceti letech. Analýza je založena na detailním zkoumání obslužnosti jednotlivých obcí/částí obcí na základě charakteristik týkajících se počtu spojení veřejnou dopravou v letech 1998/99, 2008/09 a 2019/20. Součástí výzkumu je také studium MHD ve Valašském Meziříčí a studium kvality dopravního napojení Valašského Meziříčí na centra okolních regionů nebo krajské město Zlín. Celkové srovnání výsledných dat reflektuje poměrně stabilní situaci, která nebyla výrazněji ovlivněna ani organizačními změnami v roce 2000. S jejich příchodem následně došlo v mnoha krajích k důležitým dopravně-strukturním změnám souvisejících se zavedením integrovaných dopravních systémů (IDS). Ačkoliv je vznik IDS ve Zlínském kraji plánován, samotné kroky k jeho uvedení do provozu nejsou ze strany kraje nijak přelomové.